Van hatékony segítség a ráncok elleni küzdelemben?

 

Jóni Renáta kozmetikus szakembert kérdeztük, melyek a legnépszerűbb kozmetikai kezelések bőrünk megfiatalítására, melyek műtéti beavatkozás nélkül elvégezhetők

Bőrünk öregedésének leggyakoribb jelei a ráncok, azaz azon vonalak, redők, gyűrődések, melyek az idő előrehaladtával kialakulnak a bőrfelületen

A finom vonalak és az ráncok első észrevehető jelei a legvékonyabb és legkevésbé rugalmas bőrfelületen jelennek meg először. Az öregedés jeleit előbb vagy utóbb mindenki tapasztalja arcán, kezén, nyakán, a dekoltázson. Az öregedés legszembetűnőbb jelei leginkább az arcon jelentkeznek.

Bőrünk öregedésének szembetűnő jelei vannak, ezért érdemes ezekre odafigyelnünk. Finom ráncok jelennek meg például a szem és a száj körül, előtűnnek a szarkalábak. Homlokunkon megjelennek a ráncok, illetve függőleges vonalak tűnnek elő a szemöldökünk között. Bőrünk elveszíti ragyogását, hamvasságát, fakóvá és szárazzá válik fokozatosan.

Arcunk veszít a térfogatából, bőrünk megnyúlik és akár sötét foltok is megjelenhetnek a bőrfelületünkön.

Ha a fenti tünetek már nálad is megjelentek, érdemes felkeresni a kozmetikusodat.

Jóni Renáta kozmetikus szakembert kérdeztük, melyek a legnépszerűbb kozmetikai kezelések bőrünk megfiatalítására, melyek műtéti beavatkozás nélkül elvégezhetők.

Jóni Renáta kozmetikus szakembert kérdeztük, melyek a legnépszerűbb kozmetikai kezelések bőrünk megfiatalítására, melyek műtéti beavatkozás nélkül elvégezhetők.

„Finom vonalak és ráncok kezelésének számos lehetősége elérhető napjainkban.
A kozmetikai szakipar számos terápiás lehetőséget ajánl fel a különféle finom vonalak és ráncok ellen, mellyel elérhető, hogy a bőr újra kisimuljon.

A szép és egészséges bőr pedig növeli önbizalmunkat, javítja lelki állapotunkat.

Fantasztikus érzés, amikor a vendég boldog és mosolygó arccal távozik a kozmetikai kezelés után, legfőképp akkor, amikor a változás azonnal látható, mondja Renáta.”Napjainkban sokféle bőrfiatalító, bőrmegújító kezelések közül választhatunk, folytatja Renáta, ilyenek például:

Gyógyszeres kezelés

A retinoidokat tartalmazó gyógyszerek hatékonyak a finom ráncok kezelésére. Az A-vitamin származéka, a retinoidok minimalizálják a finom vonalakat és ráncokat azáltal, hogy serkentik a kollagén- és elasztintermelést, és fokozzák a sejtcserét. Rendszeres használatával a retinoidok a bőr érdes foltjait is puhítják, és elhalványítják az öregségi foltokat.

Kémiai hámlasztás

A kémiai hámlasztás egy rendkívül hatékony, nem invazív kezelési eljárás a finom vonalak és ráncok elhalványítására és csökkentésére, valamint a sötét foltok megjelenését is minimalizálni tudjuk a kezelés által.

A kémiai hámlasztás során szakember viszi fel a kémiai oldatot a bőrre. A kollagéntermelés fokozódik a bőr gyógyulásával.

A bőr regenerálódása után simább és ragyogóbb lesz a bőrünk, a ráncok és vonalak pedig halványabbá válnak.

Mi is történik pontosan a hámlasztás során? Faggattuk tovább Jóni Renáta kozmetikust

Mi is történik pontosan a hámlasztás során? Faggattuk tovább Jóni Renáta kozmetikust

„Hámlasztás során különböző erősségű savak által eltérő mélységekben „roncsolódik” a bőr felső rétege meseterségesen, ami végül azonban az öregedő és fénykárosodott bőr megújulásához vezet.

Már a minimális regenerációs idővel gyógyuló, felületes hámlasztás is ragyogó, friss bőrfelszínt tud eredményezni és nem utolsó sorban javul bőrünk hidratáltsága és textúrája.

A közepes mélységű hámlasztás során már a kötőszöveti rétegeket is érintjük, ami serkentőleg hat, ami fokozza a rugalmas rostok, a kollagén képződését. Ezáltal válik bőrünk rugalmasabbá és feszesebbé, továbbá eltűnnek az apróbb bőrhibák is.

A hámlasztásos eljárások közül a legnépszerűbb a gyümölcssavas és a TCA hámlasztás.Glycolsavas (gyümölcssavas) hámlasztás

A glycolsav egy gyümölcssav, amely az AHA (alfa-hidroxisav) csoportba tartozik. Az egymást követő különböző koncentrációjú savval végzett hámlasztás fő indikációs területei az alábbiak:
– kezdődő, vékony ráncok
– tág pórusú arcbőr
– enyhe, közepesen aknés bőr, pattanásos, mitesszeres bőr
– dehidratált, száraz bőr
– enyhe pigmentáció az arcon, kezeket (például májfoltok, szeplők)
– enyhén napfénykárosodott, tompa, fakó, fénytelen bőr az arcon vagy a dekoltázsban

A gyümölcssavas peeling kezelések során a legkíméletesebb módon olyan, mintha leoldanánk az öregedés és fénykárosodás következtében megvastagodott, elhalt hámsejtekből álló réteget. Ennek következtében javul a bőr textúrája, tónusa, fokozódik a bőr természetes vízmegkötő képessége.

Így válik bőrünk hidratáltá és sokkal teltebbé, valamint csökkennek az aprócska ráncok is arcunkon. A bőr érezhetően kellemesen simává, puhává és láthatóan ragyogóbbá válik, érdessége eltűnik.

A kezelés segíteni tud a fénykárosodás jeleinek enyhítésében, hiszen hatékony megoldás az apró pigmentfoltok halványítására is.

Ez a hámlasztásos eljárás jól kezeli a zsíros, pattanásos arcbőrt, a kezelés során kitisztulnak a pórusaink, magyarázza Renáta.

A kezelést az indikációnak megfelelően a szükséges területeken, tehát akár azz arcon, a nyakon, a dekoltázsban és a kezeken egyaránt el lehet végezni. Az eljárás nem egyszeri, erre legyünk felkészülve. A

hámlasztást összesen 6-8 alkalommal ajánlott végezni, a kezeléseket pedig ismételni kell 8-14 naponta. Lépésről lépésre egyre töményebb savat használunk a kezeléshez. A kezelés legnagyobb előnye, hogy csak a hám felületes rétegeit oldjuk le.

Ez azt jelenti, hogy nem képződik hámfosztott terület, tehát nincs sebesedés, sőt látható hámlás sem. A kezelés másik nagy előnye, hogy teljesen fájdalommentes.

A kezelést követően néhány óráig tartó enyhe bőrpíron kívül egyéb látható következményekkel em kell számolnunk. Amennyiben mégis meg kell jelennünk társaságban, akkor alapozóval azonnal elfedhető a bőrpír.

A hatás fokozódik az ismétlések számával és egyre kifejezettebbé válik. A hámlasztás után az otthoni bőrápoló készítmények is könnyebben és jobban beszívódnak, így azok hatása is eredményesebbé válik.

A glycolsavas peeling kitűnően kombinálható egyéb kozmetikai beavatkozásokkal, például dermaroller kezeléssel, mezoterápiával vagy ráncfeltöltéssel, tudtuk meg Jóni Renátától.

Triclorecetsavas (TCA) hámlasztás

Ezt az eljárást egy erősebb savval végezük el. Ebben az esetben közepes mélységű hámlasztásos eljárással kezeljük a bőrfelületet, magyarázza kozmetikus szakértőnk. Az indikációs területek az alábbiak:
– pigmentfoltok
– első ráncok, szarkalábak
– száj körüli ráncok
– akne, akne utáni hegek
– ráncos, foltos dekoltázs
– napfénykárosodott, öregedő bőr
– öregedő, foltos kér, alkar

A TCA hámlasztásos eljárás során kicsit mélyebb rétegig roncsoljuk a hámot, ami nemcsak a hámfelszín megújulásához vezet, hanem a kötőszöveti rétegben is serkenti a kollagén rostok termelődését. Ezért ez egy igen hatékony ránctalanító kezelés.

Ezért ez egy igen hatékony ránctalanító kezelés.

A nem túl mély, aknés hegek ugyancsak elsimulnak a kezelés hatására. Az arcon gyakran terhesség után, vagy fogamzásgátlók mellékhatása következtében megjelenő májfoltok gyakran nehezen kezelhető problémának tűnnek. A TCA hámlasztással az ilyen esetekben is nagyszerű eredményt érhetünk el.

A hámlasztásos eljárást ebben az esetben is több alkalommal szükséges elvégezni. A kezelést 4 alkalommal, 8-14 naponta ismételve végezzük.

Nagyon fontos, hogy a TCA kezelést csak napfényszegény hónapokban szabad végezni, hiszen a kezelés során a bőr mélyebb rétegeit érintjük, az erős napfény pedig károsítja a meggyengült bőrfelületet.

A kezelés itt sem igényel érzéstelenítést, de számoljunk azzal, hogy sajnos jár némi kellemetlenséggel. Körülbelül 1-2 perces behatási idő alatt erős égő, csípős érzést fogunk tapasztalni.

Ezt követően az arcon bőrpír keletkezik. A bőrünk folyamatosan elkezd feszülni, ami másnapig fokozódik. Ezután elkezdődik egy látványos lemezes hámlás, ami több napon keresztül tart.

Ebben az időszakban érdemes átszervezned a programjaidat majd. A hámló bőr alatt alatt már a megújult bőr található. Az eljárás nagyszerűsége, hogy látható sebképződés nincs.

Ezt a hámlást nem lehet semmivel hatékonyan elfedni. Általában 3-5 nap után befejeződik a hámlás, utána már ismét lehet közösségbe menni a ragyogóan szép, megújult arcunkkal. Az új bőr erősen fényérzékeny, a megfelelő krémek használatát és a szigorú fényvédelmet szigorúan be kell tartani, ebben az időszakban ne menjünk szoláriumba illetve kerülnünk kell a napozást.

Mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió egy olyan nem invazív kezelés, amely során mikrokristályokat használunk az elhalt bőrsejtek külső rétegének eltávolításár, ismertebb nevén bőrcsiszolás, arccsiszolás, a gyakorlatban bőrünk mechanikai-fizikai leradírozását jelenti. Az eljárás fájdalommentes.

Ez a kezelés, tehát a bőr felső hámrétegének eltávolítása számos kozmetikai bőrproblémára nyújt megoldást. Fokozza a vér-és nyirokkeringést a bőrben, ezáltal az felgyorsul. A hatás itt sem marad el, bőrünk élettel telibb és feszesebbé válik.

A kezelés következtében felgyorsul a kollagénben gazdag sejtek képződése, az elhalt hámsejtek eltűntetésével.

A mikrodermabrázió hatására megnő a bőr tápanyag-és oxigénfelvevő képessége, így az otthon használt arckezelő krémek hatóanyagai is könnyebben felszívódnak, hiszen könnyebben áthatolnak a hámrétegen és eljutnak a mélyebb rétegekbe is.

Fontos tudnod, hogy a kozmetikai bőrproblémák mikrodermabráziós kezeléssel történő eltávolítása (hegek, pigment rendellenességek, foltok halványítása), mindenképpen kúraszerűen ajánlott. (heti 1 alkalom.)

A mikrodermabráziós-bőrcsiszolás kezelés egyik előnye az is, hogy nem függvénye az évszakoknak, nyáron is alkalmazható, azonban természetesen fényvédő használatát nem szabad elfelejtenünk.

Lézeres resurfacing

Ez a kezelési eljárás is igen hatékony megoldást nyújt a finom vonalak és ráncok kezelésére, valamint a bőr feszesítésére. A lézeres kezelések a kollagén termelődését serkentik, ami tömíti a bőrt.

A bőr regenerálására és fiatalítására a jelenleg legkorszerűbb eljárás a frakcionált CO2 lézeres arckezelés. Ez a kezelés műtét nélkül ér el közel olyan hatást, mint a plasztikai beavatkozások.

Hogyan történik a kezelés, faggattuk tovább Jóni Renátát. A lézerfényt egy nagy teljesítményű, számítógéppel vezérelt lézeres berendezéssel a bőr kiválasztott területére irányítják.

A lézerfény a bőr legmélyebb rétegeibe a lehető legnagyobb pontossággal, célzottan és a kijelölt pontokban – pixelekben – hatol csak be.

Rövid idő alatt, nagy energiát leadva, az apró pontokban felmelegíti és elpárologtatja a bőr víztartalmát. A lézerfény tulajdonképpen mikro-sebet ejt, hőkárosodást okoz a kezelt felületen.

Miért jó ez a bőrnek?

Miért jó ez a bőrnek?

A lézeres arckezelés lényege az, hogy serkentjük a kollagén és hámsejt képződést, amely által bőrünk akár 10 évet is fiatalodhat. A mesterséges hámlasztást idézünk elő, azaz arra ösztönözzük a szervezetet, hogy új, feszes és egészséges bőrréteget állítson elő.

Botox

A botox a botulinum toxinból származó injekciós kezelés. Ez a kezelés azon alapul, hogy a botox blokkolja azokat a kémiai jeleket, amelyek az arcizmaink összehúzódását okozzák. Ezáltal csökkennek a ráncok és finom vonalak megjelenése azáltal, hogy a botox ellazítja az arcizmokat.

Töltőanyagok

A dermális töltőanyagok a bőrünket a vonalak és ráncok kitöltésével simítják ki és helyreállítják a pettyhüdt arcot, ajkakat, kézt. A népszerű dermális töltőanyagok, amelyek hialuronsavból készülnek, így bőre telt és hidratált lesz.

Lifting kezelések

Szálbehúzásos arcfiatalítás során a szálakat, melyek speciális polipropilénből készülnek, a hajas fejbőrön keresztül vezetik be a bőr alá, melyek a mélyebb kötőszövetekhez rögzülnek, majd rögzítő elemeik az új kötőszövet képződése sorn idővel lebomlanak, felszívódnk. Ez a módszer ideális az orr és szájzug körüli ráncok kezelésére, valamint az arc középső részének és a nyakbőr megemeléséhez. A hagyományos arcplasztikához képest ez az eljárás kisebb megterhelés a pánciensnek.

Protein szálas kezelés egy lifting kezelés bőrbe olvadó szálak segítségével. Így elkerülhető a szálbehúzásos lifting, a megereszkedett bőr feszesebb lesz.
A vonalaink határozottabbak, kontúrosabbak lesznek, a bőr tömörsége növekszik. Kisimulnak a finomabb ráncok, a jelentősebb ráncok mélysége pedig fokozatosan csökkenni fog.

A folyékony szálbehúzás a bőr saját kollagén termelődésének serkentését célozza meg.

Arcplasztika

Az arcplasztika olyan plasztikai műtétek összefoglaló elnevezése, melynek célja, hogy az arc öregedéssel járó változásait visszafordítsuk. Bőrünk az öregedés során már kevésbő tud ellenállni a gravitációnak és „lógni” kezd a bőr alatti kötőszövetek és zsírnak a fellazulása következtében. Plasztikai sebészeti beavatkozás során az arcról és a nyakról eltávolítják a felesleges, megereszkedett bőrt, és megfeszítik a mögöttes izom- és arcszöveteket.

Plazma kezelés

A Plazma Pen egy olyan innovatív bőrfiatalító, bőrfeszesítő eljárás, mely hatékony a ráncok, a hegek és a pigmentfoltok korrigálásában. Plazma Pen plazmakisüléssel nem invazív módon apró sebeket ejt a bőrön.

Az eljárás során a kisülésekkel, amit a bőr felületén ejtünk a plazma pen-nel, valójában a fibroblastokat stimuláljuk, serkentjük a kollagén és az elasztin termelését, a kötőszöveti és a bőrsejtek szaporodnak, látványosan feszül a bőr és rugalmasabb lesz, magyarázza tovább Jóni Renáta.

A teljes gyógyulás után a bőrünk sokkal feszesebb lesz, a megereszkedett részek akár az első kezelés után is újra feszesek lehetnek, ez azonban függ a bőrtípustól, szemhéjtípustól.

A kezelések számát 1-4 alkalom között ismételhetjük. De már 1 alkalom után is jelentős változás látható. 2 kezelés között 1 hónapot mindenképpen várni kell.

PlazmaPen kezelés az alábbi problémák korrigálására alkalmazható:

– konkrét ráncok eltüntetése
– felső szemhéj megereszkedése
– szemöldök közötti ráncok
– orr-ajak közötti redő
– száj körüli cigaretta-ráncok
– felső ajkak feszesítése
– homlok ráncai – függőleges és vízszintes
– megereszkedések arcon, nyakon
– toka feszesítése
– táskák a szem körül
– szarkalábak
– striák a test bármely területén
– bőrmegereszkedések (pl. comb, has, felkar belső részén, térd felett)
– pigmentfoltok eltávolítása
– fibrómák eltávolítása

Amennyiben az arcodon megjelenő finom vonalak és ráncok téged is öregítenek, fordulj bizalommal Jóni Renáta kozmetikus szakemberhez, aki személyedre szabott kezelés ajánlatot készít számodra a Te igényeidet figyelembe véve és természetesen bőröd állapotának megfelelően.