A 10 éves Vagheggi Magyarországtól! Mit nevezünk fitokozmetikumnak?

Miért érdemes fitokozmetikumokat használni?

Miként válogatják ki a megfelelő alapanyagokat és hatóanyagokat?

Hogyan készülnek a fitokozmetikumok? Mivel támogatják a fitokozmetikumok a fenntarthatóságot és a méltányos kereskedelmet?

 

Íme, a legfontosabb információk a fitokozmetikumokról. Hogy számodra is megkönnyítsük a legjobb készítmények kiválasztását.

Íme, a legfontosabb információk a fitokozmetikumokról. Hogy számodra is megkönnyítsük a legjobb készítmények kiválasztását.

 1. Mit nevezünk fitokozmetikumnak?

A fitokozmetikumok különleges, szépségápolásra létrehozott készítmények, amelyek kizárólag növényi eredetű alapanyagokból állnak.

A világ egyik legrégebbi és legpatinásabb, fitokozmetikumokat alkotó vállalata az olasz Vagheggi. 1975 óta kínál olyan termékeket, amelyek a növények egyedi hatóanyagaival kívánják elérni a vágyott célt a hidratált bőrtől a pigmentfoltok kezeléséig. A Vagheggi Magyarország pedig idén éppen 10 éve dolgozik azon, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson a kompromisszumoktól mentes szépségápolás híre.

 1. Vegán életmódot folytatók is bátran használhatják a fitokozmetikumokat

Mivel semmilyen állati eredetű terméket nem tartalmaznak a fitokozmetikumok, azok számára is vonzó alternatíva, akik lelkiismereti okokból nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszert és nem használnak állati eredetű alapanyagokat.

 1. Állatkísérletektől mentesen zajlik a termékek tesztelése

A Vagheggi sem a termék megalkotásakor, sem fejlesztése alatt, sem a kész termék gyártásakor nem teszteli élő állatokon a készítményeket.

A vizsgálatokhoz az alábbi teszteket végzik el:

 • Patch-teszt: a hatóanyagot egy tapasz segítségével felviszik a bőrre, hogy ellenőrizhessék, nem okoz-e bőrirritációt.
 • Shelanski-teszt: a bőrre gyakorolt esetleges irritáló vagy érzékenységet kiváltó hatást vizsgálják egy tapasz naponta többszöri alkalmazásával.
 • Szemérzékenységi teszt: in vitro, emberi szövetből vett sejtmintákon vizsgálják, hogy egy adott kozmetikai termék nem károsítja-e az emberi sejtmembránokat.
 1. A fitokozmetikumok előállításakor minden információ számít

A Vagheggi termékeinél elsődleges szempont az alapanyagok körültekintő kiválasztása, amelynek szempontrendszerében helyt kapnak olyan kitételek is, mint a földrajzi eredet, a hatóanyagok koncentrációja, az évszak és a gyűjtési módszer, valamint rendkívüli értékkel bír, hogy a beszerzés minden esetben támogassa a tisztességes kereskedelmet és a fenntartható fejlődést.

 1. A fitokozmetikumok egészségre ártalmas kemikáliák felhasználása nélkül készülnek

Ezek a termékek elsősorban a gyógynövények hatóanyagaira építve kívánnak eredményeket elérni a szépségápolásban, mindenféle mellékhatások nélkül.

A növényekben található hatóanyagok segítik a szervezetünk megújulását, a megfelelő folyamatok fenntartását, azok serkentését. (Hozzáadott érték, hogy a növényi alapanyagoknak köszönhetően a fitokozmetikumokkal való bőr- és arcápolás felér egy illatterápiás kezeléssel is.)

 1. A szépségápolást szolgáló termékek megalkotását gondos tanulmányok előzik meg

A Vagheggi fejlesztői a természet világából nyerik a kiváló és szigorúan ellenőrzött alapanyagokat, a több mint 300 hatóanyag kivonatot, esszencia olajat, virágból, növényből, gyökerekből kivont molekulákat, algákat és ásványi nyomelemeket, illetve a bőr toleranciája alapján kiválasztott egyéb összetevőket. Minden hatóanyag gondos tanulmányozás után kerül kiválasztásra.

 1. A gyártás során fontos szempont a méltányosság is

A lelke minden egyes kozmetikai kreációnak a zöld elhivatottság, a hatóanyagok szigorú ellenőrzése, kiválasztásuk földrajzi elhelyezkedésük alapján, évszaknak megfelelően, begyűjtés módjától függően, szem előtt tartva a fair trade politikát, a fenntartható fejlődést, tiszteletben tartva a természeti egyensúlyt.

 1. A természetes kozmetikumok hagyományát a legmodernebb labor technológiával és analízissel egyesítik

Vagheggi az első olasz cégek egyike, amely ötvözte a hagyományos természetes kozmetikumokat a legfejlettebb technológiával és kutatással, egyedi termékeket alkotva. Minden termékcsalád úgy lett megalkotva, hogy a professzionális kozmetikai kezelés mellett otthoni használatra fejlesztett termékek is elérhetők legyenek, így garantálva a 100%-os bőrápolást.

 1. A Vagheggi készítmények FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek

Mindezt a felelősebb és fenntarthatóbb globális erdőgazdálkodásért, az ökológiai egyensúly fenntartása, a helyi dolgozók és a lakosság jogainak és érdekeinek érvényesítése érdekében).

BIO+ termékcsaládunkhoz megszerzett vegán, biológiai (a Cosmos Organic szerinti), a csomagolásra vonatkozó FSC-, valamint a Bio+ termékcsalád tubusai esetén „I’m Green”-tanúsítvánnyal rendelkezünk. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ezek a tubusok bioműanyagból, Brazíliában begyűjtött barna cukor fermentálásával készülnek, ami lehetővé teszi a CO2-kibocsátás jelentős csökkentését.

 1. A Vagheggi fitokozmetikumok teljes termékskálát biztosítanak

Vagheggi készítmények minden igényt kielégítenek az alap kezelésektől a prémium, luxus kezelésekig, a fényvédelemtől a sminkelésig.

A Vagheggi K&F részlege kiváló és ellenőrzött minőségű növényi hatóanyagokat választ meghatározott koncentrációban, amelyekkel így valóban működő fitokozmetikai termékeket hozhatnak létre. Minden kezelés egy illatterápia is, amely hozzájárul a tökéletes közérzethez.

A körültekintő, minden minőség ellenőrzési elvárásnak megfelelő fejlesztési és gyártási folyamat biztosítja a Vagheggi termékek egyediségét és magas minőségét.

A gépi bőrdiagnosztika során a Royal Beauty kozmetikában eszközzel megmérik a bőr hidratációját, zsírtartalmát, és elemzik többek közt a pórusok állapotát is.

A Vagheggi fitokozmetikumok elérhetőek a Royal Beauty kozmetika szalonban ide kattintva: https://royalbeautygodollo.hu/vagheggi-kozmetikumok/

Forrás részlet: vagheggi.hu